Pixelight LEARNING

Érdekel a harmadik dimenzió? – a legjobb helyen jársz! Segítek megismerni a 3D rejtelmeit az alapoktól egészen a haladó szintig. Videók, leírások, letölthető tartalmak – ezek a Pixelight Learning 3D tanfolyamai. Regisztrálj és válassz kurzusaim közül!

Ismerkedj meg a harmadik dimenzió adta lehetőségekkel, tanulj közösségi háttérrel, kövesd fejlődésed, vitasd meg a téged érdeklő témákat.

Pixelight Learning 3D grafika tanfolyamok

KEZDŐ tanfolyamok

A Pixelight Learning 3D grafika tanfolyamait a teljesen kezdő szinttől építettem fel. Megismerheted az alkalmazott program felületét, működésének logikáját, egyszerűbb műveleteket. A cél, hogy olyan udást kapj, mellyel más eltérő felépítésű tervező programban is kiismered magad. 

E szellemben készült el a Blender kezdő kurzus, melyet három részre bontottam fel, mindegyik blokk egy-egy lépcsőfoknak felel meg. Míg az elsőben az általános ismeretek, működési logika kap főszerepet, a másodikban már az egyedi formák modellezésébe, textúrázásba is betekintést nyerhetsz. A harmadik rész olyan technikai megoldásokra koncentrál, amivel teljesen új szintre emelheted tudásod. Részleteiben foglalkozunk egy nagyszerű renderelő motorral, optimalizálásával és érintőlegesen de foglalkozunk a szimulációk témekörével is.

Pixelight Learning - Blender kezdő tanfolyam 1.

Blender kezdő I.

Ez a tanfolyam a Blender alapjaival ismertet meg, kezdve az fájl műveletektől a felhasználói felület megismerésén és objektum transzformáción át egyszerű jelenetek létrehozásáig.
Pixelight Learning - Blender kezdő tanfolyam 2.

Blender kezdő II.

A Blender kezdő tanfolyam második részében megismerheted a szerkesztő módot, ezt követően egyszerű anyagok és fényforrások, valamint a Föld bolygó elkészítése vár.

Pixelight Learning - Blender kezdő tanfolyam 3.

Blender kezdő III.

A záró részben megismerheted az animáció készítés lényegi lépéseit, készítünk fotórealisztikus anyagokat, zárásként pedig belekóstolhatsz a szimulációk világába is. 

HALADÓ tanfolyamok

A Pixelight Learning létrehozásakor elsődleges cél volt, hogy a kezdő 3D grafika tanfolyamok végigjárása után olyan tartalom is készüljön, amiben egy-egy technikai megoldást részleteiben is megvizsgálunk. Ezek már haladó színtű tanfolyamok, néhány ismétlésként elhangzó gondolaton túl kizárólag az adott témára koncentrálnak.

Elsőként a Természet sorozat két tagja jelent meg, melyekben a részecsker rendszerek kerülnek a középpontba. Az elsőben sivatagot, a másodikban erdőt alkotunk meg. Megismerheted működésének lényegét, előnyeit, hátrányait rengeteg olyan tippel, trükkel kiegészítve, amit nemcsak ilyen jellegű projektek esetén tudsz alkalmazni.

A csoport harmadik tagja a modellezésre és textúrázásra koncentrál. Ebben a tanfolyamban Ayrton Senna Honda MP4 versenygépét készítjük el. Sok esetben problémát jelent az összetett felületek esztétikailag tökéletes megjelenése, most megismerheted a megoldását valamint olyan technikákat, amikkel a lehető legkevesebb valós modellezéssel érhető el a kívánt végeredmény.

Pixelight Learning - Természet - Erdő 3d grafika tanfolyam

Természet – Erdő

A természet sorozat második részében az erdő kerül középpontba. Kimelt szerepet kap a növényzet, megpróbáljuk leképezni a természet sokszínűségét megannyi érdekes technika alkalmazásával.
Pixelight Learning - Honda MP4-6 3D modellezés tanfolyam

Honda MP4-6

A Honda ikonikus versenygépének megalkotása igazán gyakorlatias és tartalmas lesz. Módosítók, felületi anyagok, érdekes megoldások várnak.

EGYÉB tanfolyamok

A Pixelight Learning kínálatában nemcsak a 3D grafikát, hanem olyan technológiákat is megpróbálokk bemutatni, melyek megvalósítása otthoni körülmények közt vagy különleges ismeret anyag nélkül is elérhető. Az egyikilyen tanfolyamban a 3D szkennelés egy otthoni körülmények közt is megvalósítható módszerével a fotogrammetriával ismerkedhetsz meg, melyben kiemelt szerepet kap a rekonstruált tartalom optimalizálása.

Kimelehető még a Blend4Web, ami egy olyan kiegészítő, amivel interaktív jeleneteket hozhatsz létre, bárminemű programozói tudás nélkül. Az ennek szánt tanfolyamban egy egyszerű jelenetet készítünk el, megismerheted működésének logikáját miután nem lesz akadály a komplexebb projektek megalkotása sem.

Pixelight Learning - 3D szkennelés tanfolyam

3D szkennelés

Ebben a tanfolyamban a 3D szkennelés egy otthoni körülmények közt is megvalósítható módszerével a fotogrammetriával ismerkedhetsz meg. Bemutatok egy szuper programot, mely ezekből rekonstuálja a jelenetet, végül a kapott tartalmat optimalizálni fogjuk.

Peugeot 403 Blend4Web interaktív 3D modell

Blend4Web

A Blend4Web egy interaktív jelentek készítésére alkalmas Blender kiegészítő, egy egyszerű példán keresztül elkészítünk egy interaktív jelenetet valamint foglalkozunk egy kis hibajavítással is.

További érdekességek VÁRNAK

NÉZZ körül!