Peugeot 403 Blend4Web interaktív 3D modell

Blend4Web – Peugeot 403

A Blend4Web fejlesztői által időről időre kiírt pályázatokra készült az alábbi bemutató, melynek aktuális központi témája egy retro autó volt. A Peugeot 403 kedvenc sorozatom mondhatni ikonikus autója. Nem szimplán térben forgatható / nagyítható, hanem egy nagy lépéssel továbbmenve teljes interakciót és a legendássá tevő sorozatra – Columbo – építve egy játékot is kapott. Találd meg a sorozat főszereplőjének jellegzetes kellékét, majd kattints megfelelő sorrendben a különböző bizonyítékokon a sorozat szerinti megjelenés sorrendjében.

Peugeot 403 interaktív 3D modell
Peugeot 403 Blend4Web interaktív 3D modell

A projekt rengeteg hasznos tapasztalattal szolgált főként a textúrák kezelése, megjelenítés optimalizálás terén, aminek eredménye a pályázatok közt legkisebb méretű állomány lett. Igaz az optimalizálás emiatt némileg rossz irányba is elcsúszott – a króm felületek tükröződése nem az erőforrás kímélő eljárásokhoz tartozik. A dobogó így elmaradt, de az így szerzett tapasztalat nagyobb értékkel bír.

A program elindítása kb. 9 MB méretű állományt tölt le!

Peugeot 403 interaktív 3D modell

A Blend4Web egy interaktív jelentek készítésére alkalmas Blender kiegészítő. Ebben a tananyagban megismerkedhetsz ezzel a bővítménnyel megmutatom hogyan használd a beépített Project managert végül egy egyszerű példán keresztül elkészítünk egy interaktív jelenetet valamint foglalkozunk egy kis hibajavítással is. Ugyan a bővítmény csak a 2.79-es verzióig kompatibilis, a kezdő csomagban megszerezhető tudásanyaggal könnyen átléptehtsz ezen a korláton.

Ha érdekel miként működik

ITT BEIRATKOZHATSZ!