Bricks – egyedi LEGO figurák

Az elemes játékokat gyártó világhírű LEGO már régóta készít tematikus készleteket. Az igazán egyedi figurák megjelenése ellenben csak később következett be. Készleteik kezdetben „csak” az építést helyezték a középpontba, jelenleg az építőelemek mellé már egy komplett történetet is kapunk. A hagyományos két pötty vonal mellett megjelentek a tényleg kifejező arcok, amik változatosságában, megjelenésében teljesen más szintre emelték a játékot.

Ezen túlmenően már csak azok a csomagok vannak, amik egy-egy kötött témára húzva jelennek meg, akár saját ötletek, akár népszerű filmek alapján. A darabonként gyűjthető egyedi LEGO figurák adták az ötletet egy saját kollekció létrehozásához – amolyan Pixelight kedvencei csomag.

Manuel „Manny” CALAVERA

A Grim Fandango című számítógépes játék főszereplője a „Department of Death” kisnövésű utazási ügynöke.

Pixelight - Manuel “Manny” CALAVERA
Pixelight - Manuel “Manny” CALAVERA
Pixelight - Manuel “Manny” CALAVERA

Peter SAGAN

A szlovák kerékpáros szinte minden terepen bevethető, többszörös pontverseny győztes, junior európa és világbajnok címei mellé már a 3. felnőtt trikót is begyűjtötte.

Pixelight - Peter SAGAN
Pixelight - Peter SAGAN

RORSCHACH

Részben Hermann Rorschach tesztje ihlette a vezetéknevével egyező DC Comics képregény karaktert. Walter Kovacs figurája személyes kedvencem. Egy létező modell digitalizált változata.

Pixelight - RORSCHACH

Thomas MAGNUM

Zeus, Apollo a Robin 1-es Ferrari, Higgins és a többiek… egy nyolc évadot megélt remek sorozat.

Pixelight - Thomas MAGNUM

RoboCOP

A trilógia első részéhez sem folytatásai sem a néhány éve megjelent remake nem érhet fel, Alex Murphy karaktere egyedi figurát érdemelt.

Pixelight - Robocop
Pixelight - Robocop

TRON

Alan Bradley saját képmására létrehozott biztonsági program, ami felügyel minden kapcsolatot a központ és a felhasználók rendszerei közt.

Pixelight - TRON

RINZLER

A film cselekménye szerint Tron alulmaradt Flynn programozott alteregója ellenében, Clu „közreműködése” által lett belőle a virtuális tér végrehajtója.

Pixelight - RINZLER

Charlie O’BRIAN

Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot.

Pixelight - Charlie O’BRIAN

Alan LLOYD

Itt a bácsikám térképe. Ő maga rajzolta le és ha nem lenne látóláza már itt is lenne, hogy felmarkolja a kincset.

Pixelight - Alan LLOYD

Edgar the BUG

A Men in Black első részének ember bőrbe bújt alienje. Egy 2012-es ötlet térbeli megvalósítása.

Pixelight - Edgar the BUG

Simon PHOENIX

Wesley Snipes alakította a Demolition Man ügyeletes rosszfiúját. Nem egy maradandó alkotás, de beszólásai mentették a menthetőt. Macilaci…

Pixelight - Simon PHOENIX

A figura alapját egy méretekkel ellátott rajz adta, így relatív gyorsan felvették alakjukat a körök, hengerek, hasábok. Kiemelendő lépésként talán csak a Bool műveleteket lehet említeni. Az egyszerű formákból a LEGO elemek összekapcsolódását segítő lyukak e módszerrel kerültek kivágásra. Végül kerekített élek, normálisok javítása adta meg a végső formát.
A feladat nagyobb részének első lépését egy UV térkép, másodikként egy jó anyagbeállítás, végül pedig a textúrák elkészítése jelentette. A második lépés egy hosszú kísérletezgetés során nyerte el a végleges formáját. A cél egy olyan anyag létrehozása volt, ami relatív kevés változóval (főként textúrák) hoz egységes eredményt.

A végső változat előtt többek közt a minták szitanyomásának egyenetlenségével is kísérleteztem, de mivel több ilyen tényleges realisztikusságot adó opció csak túlzottan magas felbontáson volt látható ezt végül elvetettem. A látható egyedi LEGO figurák – lényegét tekintve – egy alapszín és egy minta textúrából építkeznek, ez utóbbi módosított változata felel a festés tükröződésének szabályzásáért.

A fent látható egyedi LEGO figurák látványtervek, nem fényképek, valóságban nem léteznek! „Rajongói” alkotások egyedi gondolat/ötlet alapján, eltérő esetben forrásmegjelölés az ötletadó rajzhoz, látványtervhez. A LEGO figura (és egyéb elemek, mindenre kiterjedően) a LEGO tulajdona, reprodukciójával a Pixelight nem foglalkozik.